Analiză

Cum merg afacerile politicienilor locali - Prefect: "Aduc bani, iau bani. Acesta e modul de lucru"

Cum merg afacerile politicienilor locali - Prefect: "Aduc bani, iau bani. Acesta e modul de lucru"

Autor: Gabriela Stefan

12.01.2011, 09:31 55

"Aduc bani, iau bani. Acesta este modul de lucru", declarăpentru Gândul prefectul deDâmboviţa despre firma sa care are contracte cu statul de 450.000de euro. "Şi dacă tot scrieţi despre subiectul ăsta, să le spuneţicelor de la guvern măcar să dea banii", afirmă vicepreşedintele CJOlt, care are un contract de 120.000 de euro.

Majoritatea prefecţilor, primarilor, şefilor de consiliijudeţene şi adjuncţi ai acestora şi-au trecut, în 2010, afacerilepe numele altor membri ai familiei. Motivul: pentru a putea face încontinuare afaceri cu statul fără a fi acuzaţi de conflict deinterese.
Alţi demnitari locali nu au avut încredere nici în familie şi aupăstrat afacerile pe numele lor, chiar dacă legea le interziceacest lucru. Aceştia se împart în două categorii: cei care facafaceri chiar cu unităţi de stat care le sunt subordonate(lucruinterzis de lege) şi cei care fac afaceri cu bani publici care nuprovin din bugetul pe care îl gestionează.

Citiţi despre politicienii care facafaceri cu statul într-un material exclusiv pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO