Analiză

Cum ar scoate opoziţia ţara din criză: între revenirea impozitului forfetar şi scăderea TVA

Cum ar scoate opoziţia ţara din criză: între revenirea impozitului forfetar şi scăderea TVA
15.07.2010, 13:06 36

Opoziţia, indiferent de partidele care o compun, recomandă deobicei cele mai puţin dureroase măsuri atunci când nu e în situaţiade a guverna şi pare să aibă în mânecă soluţii miraculoase laprobleme cărora puterea nu le găseşte rezolvarea. În opiniareprezentanţilor PSD şi PNL, ei ar fi putut evita concomitentcreşterea TVA la 24% şi reducerea de salarii şi pensii dacă s-ar fiaflat în locul actualului guvern.

Deputatul şi vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, care este şiautorul programului economic al social-democraţilor, avanseazăsoluţiile alternative ale partidului lui: eliminarea impozituluiminim pe cifra de afaceri şi introducerea impozitului forfetar peactivităţi - o mai veche propunere a deputatului PSD încă dincampania electoralâ din 2008; dublarea redevenţelor încasate destat ca urmare a concesionării resurselor neregenerabile;înăsprirea controalelor pentru reducerea muncii la negru; reducereaevaziunii fiscale şi atragerea astfel a 2% din PIB doar în 2010;îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO