Aleph Story

ALEPH STORY: Primar sau dezvoltator imobiliar? O discuţie cu Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar şi Felix Drăghici, editor-prezentator ŞTIU

În fiecare zi de la Ora 18.00, Aleph Story pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar

13.04.2021, 18:15 593

O discuţie cu Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar şi Felix Drăghici, editor-prezentator ŞTIU.

 

Cristian Hostiuc: Ionuţ Negoiţă cumpără 10 hectare de teren în sectorul 3, acolo unde este primar Robert, fratele lui. Cei doi sunt printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari rezidenţiali din Bucureşti. Ce sunt fraţii? Sunt primari sau dezvoltator imobiliar?

Felix Drăghici: Sunt fraţi în primul rând şi disclaimeri din start. Eu stau într-o casă construită de ei, primul cartier la marginea oraşului, este în Voluntari, care este un loc civilizat, o copie a unui stil din Manchester, unui cartier de acolo. Este vorba despre cumetria românească, indiferent că există sau nu legături de afaceri între primăria sectorului 3, unde Negoiţă a luat 45% din voturi şi Ionuţ Negoiţă, fostul mare acţionar al Dinamo.

 

Cristian Hostiuc: Care acum a cumpărat fosta platformă Republica şi a anunţat oficial că  va face un proiect rezidenţial.

Felix Drăghici: Îţi dai seama cum o să perceapă dinamoviştii acestă poveste? La Dinamo erau salariile neplătite, clubul aproape că s-a rugat, s-au rugat suporterii de el să plece odată, şi brusc în câteva luni el cumpără terenul unu simbol al epocii comuniste, întreprinderile Republica.

 

Cristian Hostiu: Bun, dar până la urmă este un lucru bun, aşa este viaţa în acest moment, exită o cerere foarte mare de proiecte rezidenţiale, de apartamante, de blocuri în Capitală, de case la marginea Bucureştiului, şi fiecare dezvoltator încearcă să găsească un teren. Ionuţ Negoiţă a găsit acest teren de la Republica, acolo unde cel care va da autorizaţie de construcţie va fi Robert, adică primăria sectorului 3.

Felix Drăghici: Adică practic va fi cel mai uşor de obţinut orice fel de autorizaţie, probabil pe telefonul scurt, cu siguranţă.

 

Cristian Hostiuc: Bun, dar ei mai au proiecte în sectorul 3, nu e nicio problemă, din acest punct de vedere.

Felix Drăghici: Nu, dar e vorba despre competiţie, dacă tot vorbim despre aşa s-a dus societatea, Ionuţ Negoiţă cumpără terenul fostelor întreprinderi Republica, ok, dar, în acelaşi timp, fraţi – unul primar şi celălalt investitor – este evident ca oamenii să ridice întrebări şi e de datoria lor să fie cât pot de transparenţi în această poveste deşi, legile nu sunt deloc extrem de clare în acest sens. 

 

Cristian Hostiuc: Oricum s-a găsit o utilitate a acestui teren, fosta platformă deţinută de un grup indian, nici nu ştiu dacă mai făceau ceva acolo. Cred că a fost mai bine că a fost vândută. Vor sări blocuri de 10- 15 etaje, cererea mare de necesar de locuinţe din Bucureti îşi va găsi o ofertă, deci, din punctul acesta de vedere au făcut un pas bun.

Felix Drăghici: Nu se îndoieşte nimeni pentru businessul lor pentru că acolo unde au construit multă lume a fost mulţumită. Rata de succes e evidentă în ceea ce îi priveşte. Având o experienţă individuală, oamenii au învăţat în aceşti 17 ani. În 2004 ei au început prima investiţie în imobiliare.

 

Cristian Hostiuc: Bun, deci nu punem primar sau dezvoltator imobiliar, punem prima – dezvoltator imobiliar.

Felix Drăghici: Oameni de afaceri între care unul a câştigat şi o demnitate publică, însă, trebuie să spunem că a luat, pentru a doua oară, şi-a dus numele Negoiţă mai departe, însă nu numele fraţilor Negoiţă, înainte a mai fost un primar Negoiţă, tot cu două mandate, în acelaşi sector 3. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO