Aleph Story

ALEPH STORY: BEST OF. Cele mai interesante răspunsuri

02.01.2021, 18:00 136

ALEPH STORY 21.12.2020

Cristian Hostiuc: In mod cert nici un politician, odata ce a fost ales, nu se va mai gandi in continuare la tine.

Costi Mocanu: Dar spune mi cum gandesti tu. Spune-mi tu ce vezi. Tu m ai intrebat pe mine. Se rupe cu coalitia? Daca da, cand si de ce?

Cristian Hostiuc: Eu cred ca mai degraba nu se va, ca sa fiu o alta parere fata de a ta, nu cred ca se va rupe aceasta coalitie, cel putin in primul an de zile presedintele Iohannis va face totul, direct si indirect, pentru a tine aceasta coalitie. Totusi Romania va trebui sa ia o parte din acesti bani. Daca nu va lua o parte din acesti bani, 80 de miliarde euro inseamna foarte mult, va iesi din aceasta criza foarte greu.

Costi Mocanu: Noi am dezbatut aceasta suma. Am vorbit o si am analizat o la Stiu. Hai sa nu folosim 80 de miliarde.

Cristian Hostiuc: Nu sunt 80 de miliarde.

Costi Mocanu: Sa scadem banii pe care ii dam noi.

Cristian Hostiuc: O parte din bani sigur, pe baza precedentelor nu avem capacitatea administrativa si nici politica de a ii lua. Dar si daca vom lua intre 20 si 30 de miliarde de euro, mi se pare o suma extraordinara. Deci banii pana la urma vor tine impreuna cel putin in primul an, iar Florin Citu a fost pus Premier pentru a imprumuta Romania, avand o imagine buna pe pietele financiare internationale, el va reusi sa acopere deficitul bugetar si din 2021, deci inca 100 de miliarde de lei.

Costi Mocanu: Pare unul dintre cele mai indemana lucruri pentru oricine astazi sa se imprumute. Banul este o resursa perfect la indemana oricui.

Cristian Hostiuc: Doar nu vrei sa se apuce de restructurare. Si nu este nici in firea lui Florin Citu sa fie cel care o sa dea cu barda in restructurarea sistemului de stat.

Costi Mocanu: si ramane domnul Bolojan, singurul restructurator acreditat, cu patalama, din cadrul PNL. De aia nici nu a fost la Bucuresti.

 

ALEPH STORY 29.12.2020

Dan Pavel: Sa ai o garantie ca in urmatorul an pe castigat salariu pe care il ai acum in decembrie si ca situatia da personala nu se va inrautati . Asta spun mi se pare o promisiune chiar buna.

Cristian Hostiuc: Aici am si o alta parere legate de salariul minim pe economie. M-as fi asteptat ca acest salariu sa fie crescut in doua etape in acest an :3% acum pana ne dam seama unde ne aflam cu economia si din toamna sau chiar din vara sa fie o crestere mult mai consistent. Din 2012 incoace salariul minim a crescut cu 120% si ma refer la salariul net si nu s- au distrus locuri de munca. Dimpotriva  economia romaneasca a creat 500.000 de locuri de munca. Si cresterea salariului minim reprezinta una din cele mai bune masuri economice pe care le -a luat un guvern .L-a  luat la inceput guvernul Ponta in 2012 in ultimii 8 ani de zile. Salariul minim in Romania va creste si este discutia de la nivel European care va fi repusa pe tapet sa exista la nivelul Uniunii Europene un salariu minim. Asa cum sa discut acolo in Romania salariul minim ar trebui sa fie de 2.000 de lei. Cu cat ajunge mai repede cu atat va fi mult mai bine

 

ALEPH STORY 23.12.2020

Cristian Hostiuc: O remarca inainte sa incheiem. Ceea ce m a mirat foarte mult aici este ca guvernul isi asuma, sa spunem, putem avea o datorie de maxim 60% din PIB, asta inseamna ca in patru ani de zile mai putem imprumuta inca 15% din PIB. Si el spune ca pentru a imprumuta mai mult vom face parteneriate publice private. Aceste proiecte sunt bune pe hartie dar le aduc in spate, daca esueaza aceste parteneriate, aducand in spate datorii foarte mari care vor fi platite in deceniile urmatoare.

Felix Draghici: Daca datoriile si din parteneriatele public private sunt facute pentru proiecte foarte clar masurabile, autostrazi, investitii mari in energie, in proiecte ecologice foarte masurabila si cu efecte pe un timp rezonabil, adica nu investim acum sa avem rezultate peste 20 de ani in niciun caz in Romania, asta nu va functiona, nu o sa apucam noi vremea aia din pacate. Dar cred ca pot fi o solutie. Deocamdata acea autostrada iluzorie, Comarnic Brasov, deocamdata am lansat 6 km cu fast la Cristian, care este undeva in nord estul Brasovului , care nu are legatura de fapt pe o harta cu autostrada.

Cristian Hostiuc: Adica ce vrei tu sa spui este ca suntem prostiti in fata nu?

Felix Draghici: Nu. Cred ca oamenii nu au suficienta experienta sa propuna minciuni frumoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO