Afaceri de la zero

ZF Special. Afaceri de la zero. Bradul de Crăciun cu afaceri de la zero. Sute de nişe de piaţă sunt acoperite de micii antreprenori. Aflaţi-le povestea, în fiecare zi, la Afaceri de la zero

24.12.2021, 00:06

În mai 2019, Ziarul Financiar pornea un proiect dedicat micilor antreprenori, celor care pornesc de la zero, un proiect susţinut din prima zi de Banca Transilvania. În toamna acestui an, proiectului Afaceri de la zero i s-a alăturat şi Vodafone Business pentru că nucleul acesta viu al economiei atrage din ce în ce mai mult atenţia celor mari.

De la bradul de Crăciun pentru care ZF a identificat 30 de proiecte de la zero care îl pot umple, la artizanii din bere, din industria alimentară, din meşteşug, la micii producători de cosmetice, cafenele, bistrouri, restaurante, pensiuni, campinguri, proiecte din educaţie, şcoli pentru mici şi mari şi până la nişe noi precum sunt cele din zona „verde” a economiei, toate şi-au spus povestea la Afaceri de la zero.

Noi le prezentăm în fiecare zi, le urmărim apoi evoluţia şi ne bucurăm de fiecare reuşită a lor. Vedem cum micii antreprenori cresc, deşi nu toţi visează la milioane de euro, ci îşi doresc să rămână mici, de nişă, să răspundă unor nevoi punctuale şi mai ales unui consumator pe care îl cunosc cu adevărat.

Într-o lume definită de abundenţă, în care piaţa pune la dispoziţie atâtea lucruri la câte nici nu suntem capabili să ne gândim, cele mai valoroase devin acelea care poartă în spate o poveste. Aşa sunt, de pildă, decoraţiunile de pus în brad create şi vândute de mai mulţi antreprenori locali care au vorbit despre poveştile lor – de viaţă, de business – în proiectul Afaceri de la zero.

Unele afaceri s-au născut doar pentru Crăciun (Peyo, de exemplu), în vreme ce altele fac o schimbare de macaz în această perioadă festivă, adăugând portofoliului lor uzual de produse şi accesoriile specifice sărbătorilor de iarnă. 

Din ceramică, din lemn, din macrame sau din porţelan, ilustrate sau nu, colorate sau nu – gamele sunt cel puţin la fel de diverse precum cele din magazinele mari de decoraţiuni interioare, pentru că antreprenorii nu duc în niciun caz lipsă de idei sau de creativitate.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

♦ Proiect editorial susţinut de Vodafone Business

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania