Afaceri de la zero
Te ajuta sa ai masina visata

Te ajuta sa ai masina visata

26.05.2009, 14:04
 Bogdan Iosif este un pasionat al tuningului auto care a decis sa isi infiinteze propria firma, Bifi Motors, in 2005, la varsta de 27 de ani. „Tuningul a fost pasiunea copilariei mele si a venit de la primele reviste de profil pe care le rasfoiam, nu din familie asa cum se intampla in cele mai multe cazuri", a declarat el.
S-a gandit impreuna cu un prieten sa infiinteze o firma de tuning, insa numai el a reusit sa isi duca visul mai departe, realizand o investitie initiala de aproximativ 30.000 de dolari (circa 20.000 de euro). „Am inceput direct cu magazinul, cu o vopsitorie, am intrat direct in paine ca sa spun asa", a declarat el, insa ulterior afacerea s-a extins destul de mult, incluzand si un service auto pentru activitati curente si chiar o spalatorie. Furnizorii pentru piesele de tuning i-a cautat in special pe piata din Germania.
Clientii firmei, care are in prezent noua angajati, sunt destul de pretentiosi in general asa ca nu sunt afectati prea mult de criza. „Cele mai scumpe lucrari pot ajunge si la 10-12.000 de euro".
Serviciile de tuning oferite de Bifi Motors sunt solicitate in medie cam de doi sau trei clienti pe luna, insa prin service-ul auto detinut de firma trec zilnic cel putin trei masini. 
Pentru urmatorii doi ani firma, care are o marja de profit de aproximativ 10-15%, nu planuieste sa se mai extinda, ci intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe care o detine in prezent pe piata. In anul 2008, Bifi Motors a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 460.000 de euro.
 
Bifi motors
Cifra de afaceri: 460.000 de euro
Rata de schimb leu-euro afecteaza vizibil profiturile companiei
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania