Afaceri de la zero
INTERVIU: Marius Stefan, Dan Stefan, fondatori Autonom Rent a Car

INTERVIU: Marius Stefan, Dan Stefan, fondatori Autonom Rent a Car

26.05.2009, 13:51 Autor: Adelina Mihai

 

„Cand te gandesti sa deschizi un business, te intereseaza in primul rand sa fie profitabil si scalabil, sa poata fi extins, pentru ca apoi sa-i poti aduce valoare adaugata", sustine Marius Stefan, fondatorul companiei de inchirieri de masini Autonom Rent a Car, alaturi de fratele sau Dan Stefan.
In opinia sa, contributia pe care o poate aduce antreprenorul la inceput in afacere sunt experienta si capitalul. El crede ca cel mai important lucru pentru cel care initiaza o afacere este sa o poata creste, sa o extinda la nivel national sau sa devina jucatorul numarul unu sau doi pe o nisa de pe piata.
Dan Stefan, cel care fost alaturi de fratele sau la infiintarea companiei, considera ca a fi antreprenor implica multe nopti nedormite, din cauza problemelor de gestiune a lichiditatilor sau a dificultatilor provocate de asteptarea unei decizii importante care nu depinde de el.
Cei doi antreprenori apreciaza ca cea mai mare temere pe care au avut-o la inceput a fost frica de esec, deoarece, din punct de vedere istoric, exista o rata foarte mare a esecurilor in randul start-up-urilor.
Cu o flota de 500 de masini si cu 23 de sucursale, compania a incheiat anul trecut cu afaceri in valoare de 2,7 mil. euro, acesta fiind primul an in care cei doi fondatori si-au depasit parintii (care au afaceri in domeniul comertului cu piese auto) in ceea ce priveste cifra de afaceri. „Ne gandim businessul ca o suma de mici afaceri de la zero. Fiecare agentie este privita sI gestionata de directorul de agentie ca afacerea lui proprie. Aceasta a fost si modalitatea prin care ne-am atras oameni buni ca directori de agentie", a adaugat Marius Stefan.
Toti angajatii din cadrul companiei au studii superioare si vorbesc cel putin o limba straina.

 

 

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania