Afaceri de la zero

Sabrina Marinescu şi Liviu Moreanu, fondatori ai Avocadoo: Reţetele sunt pregătite de la zero, în fiecare zi. Folosim doar boluri şi tacâmuri biodegradabile, materiale reciclabile şi suntem într-o constantă căutare de noi soluţii ecologice.

Afaceri de la zero. Sabrina Marinescu şi Liviu Moreanu au deschis în noiembrie 2018 un restaurant unde ingredientul-vedetă este avocado. „Am avut cozi la casă încă din prima zi şi peste 300 de bonuri zilnic“

01.06.2020, 00:08 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cum mallul din Băneasa, în care se află Avocadoo, la fel ca toate celelalte centre comerciale, a fost închis din cauza pandemiei, Sabrina Marinescu şi Liviu Moreanu au fost nevoiţi să se reorienteze, astfel că au implementat serviciul de livrare la domiciliu dintr-un al doilea spaţiu, situat pe Strada Postelnicului, care va fi deschis în curând ca un nou restaurant Avocadoo.

Sabrina Marinescu şi Liviu Morea­nu, doi antreprenori pasionaţi de mâncarea sănătoasă şi de alimen­taţia echili­brată, au creat îm­pre­ună Avocadoo, un restaurant care are în centrul preparatelor din meniu un ingredient-vedetă: avocado. Localul deschis în noiembrie 2018 se află în mallul Băneasa Shopping City din nordul Capitalei.

„Clienţii Avocadoo sunt cei care îşi doresc să mănânce ceva rapid şi sănătos, cei care iubesc brandurile locale, fie că sunt corporatişti, adolescenţi sau persoane pasionate de un stil de viaţă sănătos“, spun cei doi fondatori ai Avocadoo.

Sabrina Marinescu a studiat o perioadă la Paris, iar la întoarcerea în România a pus bazele unei afaceri cu produse cosmetice şi suplimente alimentare. Fiind însă pasionată deopotrivă şi de mâncarea sănătoasă, a ales să urmeze şi această cale, prin Avocadoo. Liviu Moreanu vine cu o experienţă de 11 ani în domeniu, el deţinând şi alte restaurante, precum Argentine Steak & Sushi din Herăstrău şi Băneasa Shopping City, Octopus şi Greek Taverna. Pentru a pune pe picioare Avocadoo, cei doi au investit circa 80.000 de euro din surse proprii.

„Reţetele sunt pregătite de la zero, în fiecare zi. Folosim doar boluri şi tacâmuri biodegradabile, materiale reciclabile şi suntem într-o constantă căutare de noi soluţii ecologice.“ Meniul Avocadoo este împărţit în trei secţiuni şi cuprinde Avo toasts, Avo Bowls şi Avo Salads. Preţurile sunt cuprinse între 22 şi 36 de lei.

Cum mallul din Băneasa, în care se află Avocadoo, la fel ca toate celelalte centre comerciale, a fost închis din cauza pandemiei, Sabrina Marinescu şi Liviu Moreanu au fost nevoiţi să se reorienteze, astfel că au implementat serviciul de livrare la domiciliu dintr-un al doilea spaţiu, situat pe Strada Postelnicului, care va fi deschis în curând ca un nou restaurant Avocadoo.

„În prima fază, businessul părea să ia o lungă pauză din cauza închiderii mallului. Am căutat apoi o nouă locaţie din care să putem desfăşura activitatea de delivery, iar într-un timp destul de scurt, am găsit o soluţie.

Businessul s-a restrâns totuşi destul de mult, de la fluxul constant din mall, la serviciul strict de delivery“, spun cei doi antreprenori.

În 2019, cifra lor de afaceri de fost de 3,3 milioane de lei, la un profit de 900.000 de lei. Pentru Avocadoo lucrează 15 angajaţi.

„Înainte de această pandemie, chiar de la deschiderea din noiembrie 2018, Avocadoo a fost primit foarte bine pe piaţa de healthy food (mâncare sănătoasă - trad.) din România, având cozi la casă din prima zi şi peste 300 de bonuri într-o singură zi.“

Dacă, la începutul acestui an, planurile celor doi fondatori erau să deschidă două noi restaurante Avocadoo în 2020, momentan focusul este pe supravieţuire şi pe managementul situaţiilor de criză.

„Am deschis noua locaţie, mică şi cochetă, în mijlocul oraşului, de unde momentan facem doar livrări, însă vom începe cât de curând lucrările de renovare pentru a-i întâmpina pe clienţi, atât la faţa locului, cât şi în regim de takeaway. Aşteptăm, de asemenea, deschiderea mallului“, spun antreprenorii.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

- Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

- În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Meniul Avocadoo este împărţit în trei secţiuni şi cuprinde Avo toasts, Avo Bowls şi Avo Salads. Preţurile sunt cuprinse între 22 şi 36 de lei.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania