Afaceri de la zero

Afaceri de la Zero. Laura Popazan a investit 20.000 de euro în centrul educaţional Unicorn din Mamaia Nord, pe care îl va deschide în ianuarie 2022: Am ales Mamaia Nord pentru că zona este în plină ascensiune, în plină dezvoltare, este o zonă liniştită, văd foarte mulţi copii, iar persoanele care stau aici au nevoie în permanenţă de lucruri noi

21.12.2021, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Laura Popazan a decis să pornească un business în domeniul educaţional în urmă cu doi ani, când a simţit în piaţă lipsa unui laborator de chimie, unde să fie explicată această materie, antreprenoarea urmând de altfel o facultate de profil. După o investiţie de 20.000 de euro, fondatoarea centrului educaţional a găsit un spaţiu în Mamaia Nord, judeţul Constanţa, pe care l-a amenajat, iar din ianuarie 2022 aşteaptă primii copii la cluburile de robotică, inginerie, de exemplu.

„Am început prin găsirea unui spaţiu, am reuşit să găsim o casă în zona Mamaia Nord, avem foarte multe camere, grupuri sanitare, vrem să facem cluburi, anumite ateliere şi în interior, dar şi la exterior. Pasul final va fi deschiderea, unde vom prezenta toate laboratoarele, atelierele, colaborăm cu instituţiile statului, facem reclamă. Trebuie să fim tot timpul în alertă, să le răspundem la întrebări. Copiii sunt foarte curioşi, trebuie să venim cu foarte multe răspunsuri pentru ei, să ne adaptăm“, a povestit Laura Popazan.

Înainte de a porni pe drumul antreprenoriatului, ea a administrat două magazine alimentare, astfel că zona de business şi de cifre nu i-a fost necunoscută.

Centrul educaţional care urmează să îşi deschidă porţile în ianuarie a primit numele Unicorn, inspiraţia venind de la fetiţa antreprenoarei, care este pasionată de acest simbol.

„Am ales Mamaia Nord pentru că zona este în plină ascensiune, în plină dezvoltare, este o zonă liniştită, vâd foarte mulţi copii, iar persoanele care stau aici au nevoie în permanenţă de lucruri noi. Estimez că investiţia a fost de aproape 20.000 de euro, mai avem lucruri de investit“, a mai spus Laura Popazan.

Copiii care vor trece pragul centrului educaţional vor avea între 2 şi 11 ani, în condiţiile în care urmează să fie şi un afterschool inclus.

„Copiii sunt în plină creştere şi dezvoltare emoţională, intelectuală, au foarte multă nevoie să descopere lucruri noi, nu vrem să le punem limite. Au nevoie de încredere, să îi sprijinim mereu. Vom avea club de logopedie, de robotică, de inginerie, vrem să colaboram cu multe persoane pregătite psihopedagogic şi psihologic, cu experienţă, să putem ajuta copiii“, a mai spus antreprenoarea.

În total, la deschiderea centrului, vor fi trei educaţori care să se ocupe de copii şi mai mulţi profesori şi colaboratori care vor susţine atelierele şi laboratoarele. În total, circa 40-50 de copii vor ajunge în cadrul Centrului educaţional Unicorn, aceasta fiind şi capacitatea maximă a spaţiului. Preţurile pentru programele oferite de şcoală pornesc de la 900 de lei şi pot ajunge şi la 2.000 de lei pe lună pentru programul lung, de la 7:30 la 18.

Pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ domeniul educaţiei, mai ales din cauza restricţiilor care au oprit clasele în mod fizic, şcolile trecând în online.

„Aş avea posibilitatea să fac clasele şi online, sperăm totuşi să nu mai avem restricţii pentru că este nevoie de socializare în rândul copiilor“, a mai adăugat Laura Popazan.

Planurile pentru anul 2022 urmăresc deschiderea unui laborator de chimie, ideea de la care a pornit businessul centrului Unicorn.

„Am învăţat că, indiferent de blocajele pe care le-am avut, trebuie să mergem mai departe, să lăsăm toate temerile în spate. Ştiu că pot, îmi doresc să fac mai mult, trebuie să ne autodepăşim. Nu este un domeniu foarte uşor, va veni cu multă muncă fizică şi psihică, dar este plăcut pentru mine, mă va antrena zilnic“, a concluzionat Laura Popazan.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania