Afaceri de la zero

Afaceri de la zero. Mihai Georgescu, solistul trupei Bere Gratis, a creat o şcoală de muzică şi teatru cu peste 50 de elevi în prezent

14.04.2020, 00:07 Autor: Dana Ciriperu

♦ Voca School, un proiect dezvoltat de la zero de Mihai Georgescu, solistul trupei Bere Gratis, a avut în cei doi ani şi jumătate de funcţionare în jur de 100 de cursanţi, iar în prezent numărul elevilor activi este de 50, copii şi adulţi.

Mihai Georgescu, solistul trupei Bere Gratis, a pus pe picioare în urmă cu doi ani şi jumătate, în Bucureşti,  proiectul unei şcoli de muzică - Voca School – care oferă în prezent cursuri de canto, pian, chitară şi teatru pentru copii şi adulţi şi care a strâns 100 de cursanţi de la înfiinţare.  

„Am început acest proiect acum doi ani şi jumătate cu un singur copil, apoi am început să funcţionăm într-un ritm în care nu m-am aşteptat, oamenii au venit foarte deschişi, avem acolo patru departamente: teatru, chitară, pian şi canto“, spune Mihai Georgescu. Voca School are 50 de cursanţi în prezent, cu care profesorii ţin legătura online în aceste zile până la reluarea efectivă a cursurilor.

„Cel mai mic cursant are şase ani“, spune fondatorul Voca School, care menţionează că activitatea şcolii nu se desfăşoară după nişte tipare rigide, ci încearcă să răspundă nevoii de învăţare a fiecărui copil în parte.

„Nu este rigoarea unei meserii inginereşti, stăm până totul ne iese aşa cum ne dorim. Copiii învaţă o oră pe săptămână la şcoală, profesorul te învaţă cum să faci, dar apoi urmează pregătirea acasă“. 

La Voca School sunt doi profesori la teatru, profesori de pian, canto şi chitară. „Suntem o întreagă echipă, iar rolul nostru este de mentorat. Copiii nu au nevoie de idoli, au nevoie de mentori şi dacă înţelegem lucrul acesta, atunci sistemul lor valoric va fi unul important şi el se va vedea în societate“, concluzionează Mihai Georgescu. Dana Ciriperu

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania