Business Internaţional

Jaf de proporţii în lumea cripto: Autorităţile au intrat pe fir după ce doi fraţi au făcut să dispară 25 mil. dolari de ETH în numai 12 secunde

Jaf de proporţii în lumea cripto: Autorităţile au...

Autor: Iulian Tenchiu

16.05.2024, 15:02 2008

Departamentul de Justiţie al SUA a arestat doi fraţi pentru că au lansat un atac asupra criptomonedei Ethereum şi au reuşit să fure tokenuri în valoare de 25 de milioane de dolari în doar 12 secunde, scrie Quartz.

Anton Peraire-Bueno, în vârstă de 24 de ani, din Boston, şi James Pepaire-Bueno, în vârstă de 28 de ani, din New York, au fost acuzaţi de conspiraţie pentru fraudă electronică, fraudă electronică şi spălare de bani.

„Reuşita inculpaţilor pune sub semnul întrebării însăşi integritatea întregului blockchain” a declarat procurorul Damian Williams.

Departamentul de Justiţie a susţine că, deoarece fraţii Peraire-Bueno au studiat informatică şi matematică la „una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume”, educaţia lor i-ar fi putut ajuta să pună în aplicare schema.

Dacă vor fi condamnaţi, fraţii Peraire-Bueno riscă 20 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei capete de acuzare, a precizat DOJ.

Atacul cibernetic vine într-un moment sensibil pentru criptomonedă, mai ales că în prezent se discută dacă Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse (SEC) din SUA va aproba unu ETF pe Ethereum. Hotărârea, programată să vină la sfârşitul acestui an, ar permite investitorilor să investească în moneda digitală fără a deţine direct Ethereum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels